BANJA LUKA Privedeno više osoba zbog dilanja veće količine droge i naručenog ubojstva

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na području Banje Luke uhićeno je više osoba osumnjičenih za više teških kaznenih djela, neovlašten promet većih količina kokaina, kao i sudjelovanje u naručenom ubojstvu jedne osobe na području ovog grada, izvršeno na način organiziranih egzekucija između pripadnika grupa organiziranog kriminala, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i sa naručiteljima i počiniteljima teškog ubojstva načelnika krim. policije u Prijedoru Radenka Bašića, dodaje se u priopćenju, prenosi Srna.

Uz visoke mjere osiguranja, osumnjičeni će u naredna 24 sata biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima. Njih su uhitili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Aktivnosti je koordinirao tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva 'Transporter' i 'Storage'.

Akcija 'Transporter' pokrenuta je u jesen prošle godine. Realizira se sa partnerskim tužiteljskim i policijskim institucijama u BiH, regiji i inozemstvu, a usmjerena je na kazneno procesuiranje više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal povezan sa više teških kaznenih djela, uključujući ubojstva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga i pranje novca, navedeno je u priopćenju.

Vezani članci