AKCIJA SIPA-e Pronađena 22 kilograma droge i uhićena jedna osoba

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U akciji SIPA-e jedna osoba je uhićena, a pronađena su i 22 kilograma droge prilikom pretresa u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva realizirali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji, priopćeno je iz SIPA-e.

Slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode provedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predana u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge marihuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno kazneno djelo.

Navedene aktivnosti realizirane su na osnovu usmenog naloga Općinskog suda u Sarajevu  i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Vezani članci