Božić bez snijega, zima će svoje 'zube' pokazati tek u drugoj polovici

Vidi originalni članak

Meteorolog Accu Weathera Alan Reppert izvijestio je kako se ekstremno hladno vrijeme ove zime očekuje na sjeverozapadu Europe, dok će najhladnije biti u Skandinaviji. Potom će hladnoća krenuti južnije s kratkim periodima ispodprosječne temperature, prema našem području.
Prva polovica zime za južnije zemlje bit će samo nakratko ispunjena hladnim zrakom. Tijekom druge polovice zime hladno će biti i u središnjoj Europi, kada se može očekivati i više snijega.
Oluje će ove godine biti manja prijetnja, u odnosu na prošlu godinu. Brže će se kretati kroz naše područje, ali će biti vlažnije, što će rezultirati s kratkotrajnim ali obilnim padalinama.

Manje bi snijega, prema Accu Weatheru trebalo biti u prvoj nego u drugoj polovici zime. U BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj Rumunjskoj i Ukrajini očekuje se snijeg u drugoj polovici zime, ali manje nego prošle zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako bi na našem području tijekom prve polovice zime, pa i za Božić moglo biti toplo za to doba godine, ali kišovito. Međutim, tek kasnije drugom polovicom zime možemo očekivati snijeg.

Vezani članci