Zoran Galić na čelu Granične policije BiH?

Vidi originalni članak
... dosadašnji komesar policije Zapadno-hercegovačke županije, dok bi na čelu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH trebao biti Mirsad Vilić, trenutačno zapovjednik Postrojbe za specijalnu podršku u SIPA-i.

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH je objavio rang-listu najbolje rangiranih kandidata za šest čelnih funkcija policijskih tijela BiH koja će u skladu sa Zakonom o neovisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, biti dostavljena ministru sigurnosti BiH, a ukoliko ministar ne dostavi svoj prijedlog Vijeću ministara BiH, ovaj odbor ima ovlasti izravno dostaviti svoj prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodovanje

Na rang-listi koju je objavio Neovisni odbor stoji kako je za poziciju ravnatelja Granične policije BiH na prvom mjestu Zoran Galić s 90 bodova, a slijede Velislav Kovač sa 75,55 i Željko Ćorić sa 67,77 bodova. Galić je, kako smo rekli, prvi čovjek policije u ZHŽ-u i tu funkciju uspješno obavlja još od 2008. godine.

Na listi za poziciju zamjenika ravnatelja Granične policije BiH na prvom mjestu je Zijad Srabović s 86,66 bodova, a slijede Ensad Korman s 80, Velislav Kovač sa 62,77, Enes Gačanin sa 62,22 i Željko Ćorić s 54,44 bodova. Srabović je godinama obnašao vodeće dužnosti u MUP-u Tuzlanske županije.

Prvi na listi za poziciju zamjenika ravnatelja SIPA-e je Đuro Knežević sa 73,33 boda, a slijede Željko Ćorić sa 66,66 i Drago Vukoja s 57,22 boda. Najbolje ocjenjeni Knežević je obavljao niz funkcija u policiji Posavske županije.

Na rang-listi za poziciju ravanatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH prvi je Mirsad Vilić s 91,11 bodova, a slijede Ensad Korman sa 67,22, Mile Jurić sa 63,88 i Marko Dominković s 52,22 boda. Kako smo napisali, Vilić je zapovjednik Postrojbe za specijalnu podršku u SIPA-i, a među suradnicima slovi za izuzetno profesionalnog i obučenog policajca sa stranim licencama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi za poziciju dva zamjenika ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH prvi je Uroš Pena s 90 bodova, a slijede Mile Jurić s 88,88, Marko Dominković sa 66,11 i Josip Petrić sa 61,11 bodova. Pena je javnosti poznat jer je dugo vremena obavljao niz važnih funkcija u MUP-u RS-a, bio je i ravnatelj policije RS-a, a trenutno je na funkciji zamjenika ravnatelja.

Važne funkcije

Iz Parlamenta BiH je rečeno kako se za pozicije ravnatelja i zamjenika ravnatelja Granične policije, ravnatelja i dva zamjenika ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te jednog zamjenika ravnatelja SIPA-e prijavilo 20 kandidata, od kojih je s 10 koji ispunjavaju uvjete propisane javnim natječajem za izbor ravnatelja i zamjenika ravnatelja policijskih tijela BiH obavljen intervju.

Ove pozicije od izuzetne su važnosti za normalno funkcioniranje policijskih tijela BiH jer sadašnjim čelnim ljudima u ovim policijskim agencijama na razini BiH mandat je istekao 9. ožujka. Vijeće ministara BiH im je produžilo mandat do završetka procedure izbora novih.

Dnevni list

Vezani članci