Zoran Galić: Graničnoj policiji BiH nedostaje više od 400 djelatnika

Vidi originalni članak

... uredu primili zamjenika predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, Matu Jozića i članove Adisu Begić i Miroslava Škorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je njihova prva radna posjeta Graničnoj policiji BiH tijekom koje je razgovarano o načinu rada i funkcioniranju ove policijske agencije.

Direktor Galić članove Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH upoznao je o nedostatku kadrova te lošoj infrastrukturi na graničnim prijelazima koja se ogleda u nedovoljnom broju kontrolnih traka, neadekvatnih objekata na graničnim prijelazima te da na nekim od prijelaza postoje problemi sa vodom, strujom i telekomunikacijama.

Istaknuo je i da Graničnoj policiji trenutno nedostaje više od 400 djelatnika i da će se taj problem rješavati zapošljavanjem u narednom razdoblju.

"Osigurana su sredstva za prijem 120 policijskih djelatnika i u tijeku je procedura donošenja odluke Vijeća ministara BiH o zahtjevu za upošljavanje 100 kadeta u činu policajac i 20 u činu mlađi inspektor", kazao je Galić.

U tom smislu članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH izrazili su spremnost da će u skladu sa svojim mjerodavnostima nastojati ubrzati prijem kadeta kao i predložiti izmjene Zakona o policijskim djelatnicima BiH, odnosno, ubrzati izmjene zbog problema u umirovljenju policijskih djelatnika sa prebivalištem u Republici Srpskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH izrazili su zahvalost na srdačnoj dobrodošlici te obećali podršku novom menadžentu u njihovom budućem radu, priopćeno je iz Granične policije BiH

Vezani članci