ZLOČIN I KAZNA Sarajevskoj influenserici koja se hvalila brzom vožnjom oduzeta vozačka i izdana kazna od 400 KM

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sarajevska influenserica Adna Helić objavila je na svom Instagramu snimku bahate vožnje preko dozvoljenog ograničenja brzine kroz naselje Halilovići u Sarajevu te izazvala brojne reakcije u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema videosnimci koju je Helić objavila vidi se kako je brzinom od 108 kilometara na sat vozila kroz sarajevsko naselje gdje je ograničenje 60. Tim povodom jučer je reagirala i Sanela Klarić, zastupnica u Skupštini ŽS.

"Otvoreno hvaljenje nesavjesnom vožnjom javni je šamar i ponižavanje i građana, ali i policije. Očekujemo da policija hitno reagira i javno obznani što je točno uradila u ovom slučaju. Očigledno je da snimanje i objavljivanje samog sebe u prekršaju govori da ne postoji strah od sankcije. Moramo sebi priznati da je sustav sankcioniranja prometnih prekršaja zakazao i da je povjerenje građana u njega izgubljeno. Pozivamo policiju da što prije vrati izgubljeno povjerenje", navela je Klarić.

A onda je stigla i reakcija ministra unutrarnjih poslova ŽS Admira Katice u kojoj je istakao kako najoštrije osuđuje nedozvoljeno ponašanje u prometu, a posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama.

"Želim istaknuti da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagirala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršitelja izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM".

MUP ŽS intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u prometu koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za sigurnost prometa. U ovoj godini osigurali smo i dodatnih 1,5 milijuna maraka u proračunu za nabavku novih radarskih sustava kojima ćemo povećati sigurnost u prometu i proširiti sustav stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u ŽS. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionirati prekršaje u prometu", naveo je ministar Katica.

Vezani članci