ZIMSKA IDILA ZA VIKEND Širom zemlje očekuje se snijeg

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon obilja kiše, prema prognozi federlnih meteorologa diljem zemlje za vikend se očekuje snijeg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.12.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4 Celzija, na jugu zemlje od 6 do 10 Celzija.

U nedjelju, 12.12.2021., pretežno oblačno prije podne. Snijeg se očekuje u središnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 Celzija, na jugu zemlje do 9 Celzija.

U ponedjeljak, 13.12.2021., u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 Celzija, na jugu zemlje do 4 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5 Celzija, na jugu zemlje do 9 Celzija.

Vezani članci