ZA ISTU STVAR - OSA će tražiti pomoć EU, a Tužiteljstvo istražiti Osmicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Redaju se priopćenja na temu audiozapisa sa sastanka glavne tužiteljice i direktora OSA-e. I dok je OSA priopćila da će tražiti pomoć EU oko nezakonitog snimka, Tužiteljstvo priopćava da je zaprimilo prijave protiv samog Osmice zbog nezakonita snimanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužiteljstva BiH, a u svezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljjice Gordane Tadić,  možemo potvrditi da je Tužiteljstvo BiH zaprimilo dvije kaznene prijave, protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više kaznenih djela, između ostalog zlouporabe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja. Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama", ističu u priopćenju.

"Tužiteljstvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta,  koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Također, u okviru predmeta, Tužiteljstvo BiH će sa partnerskim institucijama, poduzeti sve potrebne aktivnosti, na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave", zaključili su. 

Vezani članci