VOZAČI OPREZ Na cesti Stolac - Neum zbog radova je obustavljen promet

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Povoljni vremenski uvjeti i slabija frekvencija vozila karakteriziraju jutros prometnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna traka

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, prometuje se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuje jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen.

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnoj cesti Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila prometuju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Izvode se radovi

Radovi se izvode i na magistralnim cestama : Travnik-Donji Vakuf (Komar) Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Vezani članci