Vođa vehabijske zajednice u Bihaću veličao Osamu bin Ladena

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Bosnić, koji je davno skrenuo pažnju na sebe ultraradikalnim tumačenjem islama i zapaljivim porukama, prošlog petka u jednoj bihaćkoj džamiji održao je predavanje o Bin Ladenu, koga je nazvao "šehidom" i istakao da će on zauvijek ostati živ jer je "poginuo na Alahovom putu", piše "Press".

Ogorčen zbog Bin Ladenove smrti i izostanka muslimanske reakcije na njegovo ubojstvo, Bosnić je pozvao svoje sljedbenike da "ne ljube euro više od Alaha" i da ne govore da "ne idu u džamiju jer nemaju vremena", pošto će se tako pridružiti nevjernicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od šest milijardi na dunjaluku (svijetu), sve je mušrik (nevjernik) do mušrika! Sve mušrici osim malog broja ljudi! Samo u Indiji milijarda i tristo, u Kini milijarda i kusur! Sva Evropa je mušrička, 420 miliona oko nas, samo sa zapadne strane! Tu su razni vidovi idolopoklonstva, a sada je najmodernije obožavati euro i zato vidiš mnoge koji imaju muslimanska imena da ga obožavaju", rekao je Bosnić.

Stručnjaci za terorizam tvrde da Bosnić u govoru nije otvoreno pozivao na nasilje, ali ističu da su njegove poruke namijenjene militantnim islamistima.

Oni upozoravaju da je njegov cilj da radikalne islamiste u BiH poslije Bin Ladenove smrti održi na okupu i motiviše ih na dalju borbu protiv Zapada.

Vezani članci