Vlada HNŽ nabavlja 23 nova vozila za policiju, policiji je nabavka potrebna, a je li i još nekome vidjet ćemo

M. Jurić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vlada HNŽ-a kupuje 23 nova vozila za potrebe MUP-a HNŽ, a oporba već tvrdi da je sve već namješteno crtanjem poziva za određene auto kuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u HNŽ-a kažu da oni ne nabavljaju vozila, da to za njih radi Povjerenstvo za javnu nabavu Vlade HNŽ, no da se njima nabavljaju vozila, i da su im potrebna.

“Radi se o nabavci vozila za potrebe policije po organizacijskim jedinicama, policijskim upravama, policijskim stanicama, na području nadležnosti MUP-a HNŽ. Dakle radi se isključivo o vozilima za operativne poslove policije”, kaže glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Kazao je da se sukladno Odluci Vlade HNŽ o nabavci vozila za potrebe MUP-a putem lizinga, redovito svakih 5 godina (istekao rok lizinga) zanavlja dio voznog parka na način da se vozila sa više prijeđenih kilometara mijenjaju novim vozilima, a da se nabavom novih vozila stara vozila prodaju putem javne licitacije.

“Bitno je napomenuti da postupak javne nabave ovih vozila radi Povjerenstvo za javnu nabavu Vlade HNŽ”, kazao je Marić.

Među običnim vozilima koja će koristiti policija jedno je i skuplje. Radi se o specijalnom terenskom vozilu za specijalnu policiju, sa vitlom za izvlačenje, kukom, galerijom i sedam sjedišta za tim JOP-a, koje je također potrebno za rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 15. lipnja raspisan je poziv za nabavu 23 vozila za potrebe MUP-a HNŽ.

Nakon toga SDP-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i u Skupštini HNŽ Aner Žuljević javno je izrazio sumnju u nabavu, odnosno ‘crtanje tehničkih karakteristika vozila zas tranačke tvrtke u izbornoj godini. Vozila su MUP-u potrebna, a je li još nekome i kome ova nabavka potrebna vidjeti ćemo nakon što Povjerenstvo za javnu nabavu Vlade HNŽ završi posao.

Vezani članci