VIKEND GUŽVE Usporen promet na relaciji Sarajevo-Mostar, na Doljanima duža zadržavanja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vikend u Bosni i Hercegovini često donese gužve na cestama, a tako je i danas, od ranih jutarnjih sati, kada je riječ o relaciji Sarajevo - Mostar. Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače kako su u tijeku radovi na brojnim dionicama te da se informiraju prije kretanja na put.

Ističe se da su uvjeti za vožnju na putevima u BiH povoljni, a da je promet vozila umjeren. Tijekom dana očekuju pojačan promet vozila, posebno na putevima prema jugu, kao i na graničnim prijelazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve u prometu vidljive na izlazu iz Sarajeva prema Mostaru kod naplatnih kućica, kao i u okolini Konjica, gdje su gužve također česte, javlja Klix.ba.

Iz BIHAMK-a mole vozače teretnih vozila se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primijete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zadržavanje na Doljanima

Na graničnim prijelazima u BiH, prema informacijama BIHAMK-a, zadržavanja nisu duža od 30 minuta, osim na graničnom prijelazu Doljani, odnosno Metković, gdje je pojačan promet vozila prilikom izlaza iz Bosne i Hercegovine.

Gužve na graničnim prijelazima se tijekom dana posebno očekuju na onim prijelazima koji vode ka moru.

Radovi 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 s R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Vezani članci