VIDEO  Veliki požar na pijaci "Kvadrant" u Sarajevu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Brojni pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevske županije i dalje se nalaze na prostoru pijace "Kvadrant" u sarajevskom naselju Otoka gdje je u poslijepodnevnim satima izbio požar te se vrlo brzo proširio na prostor cijele pijace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, u glavnom gradu BiH pala je i kiša što je značajno olakšalo posao vatrogascima koji su prethodno imali veliki problem pri gašenju vatre prvenstveno zbog snažnog vjetra.

 

Direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović rekao je za Klix.ba da je požar zahvatio čitavu površinu otvorene pijace "Kvadrant" i da je nakon saniranja požara najbitnije pomoći ljudima kojima je prodaja na ovoj pijaci bila jedini izvor prihoda.

Požar na pijaci Kvadrant u Sarajevu

"Čim je došlo do požara naš sustav za dojavu je aktiviran i vatrogasci su izašli na teren. Nažalost, požar se proširio na čitavu pijacu. U kontaktu sam sa resornim ministarstvom odmah ćemo krenuti u iznalaženje rješenja i pružanja pomoći za ljude kojima je prodaja na pijaci bila jedini izvor prihoda. Poduzeće će nekako i podnijeti štetu, sad nam je prioritet da pomognemo ljudima", rekao direktor pijace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje, požar je krenuo od dijela gdje se prodaju plinske boce.

Vezani članci