VARALI U VIŠE GRADOVA Trojica se lažno predstavljali kao porezni inspektori

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Uprava krim. policije MUP-a Republike Srpske (RS) podnijela je Republičkom javnom tužiteljstvu izvještaj protiv tri osobe čiji su inicijali B.M., A.S. i G.N. iz Banja Luke, zbog sumnje da su prevarili više gospodarskih subjekata, predstavljajući se kao inspektori Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kriminalističke obrade, osoba B.M., koja je službena osoba Porezne uprave, predata je sinoć u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva, navodi Srna.

Osobe B.M., A.S. i G.N. osumnjičene su za izvršenje kaznenog djela u sastavu kriminalnog udruženja, a u vezi sa kaznenim djelima 'Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, 'Prijevare' i 'Lažnog predstavljanja'.

Iz MUP-a je priopćeno da je istragom utvrđeno da su osumnjičene osobe od 1. siječnja ove godine do dana podnošenja izvještaja, na području Banja Luke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarale, organizirale, te se lažno predstavljale kao inspektori Porezne uprave, zloupotrebljavajući službeni položaj.

"Osobe su u navedenim slučajevima koristile službene značke i legitimacije Porezne uprave, a koju je posjedovala osoba B.M., te su od građana zahtijevali i uzimali novac. Na ovaj način su prevarili više gospodarskih subjekata", navodi se u priopćenju.

Istragu su proveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom tužitelja Republičkog javnog tužiteljstva. Policija je u okviru ovih aktivnosti izvršila pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Porezne uprave koje te osobe koriste.

Vezani članci