FOTO  U Čitluku osvanuo grafit podrške maloljetnom ubojici iz Beograda

Z. Kolobara/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Grafit podrške maloljetnom ubojici iz Beograda osvanuo je na jednom čitlučkom zidu te šokirao stsanovnike tog grada.

Da se radi o izoliranom slučaju govori i činjenica da je ubrzo prefarban. Još uvijek se ne zna tko bi mogao biti tvorac ovog otrovnog natpisa. 

Kosta Čitluk

Za komentar sve češćeg trenda među mladima koji heroje vide među monstrumima pitali smo komentar i mostarskog psihologa Marka Romića.

"Utjecaj tzv. suvremenog načina života potiče senzacionalizam i slične stvari koje se promoviraju snimanjem i slikanjem, ističe se kao poželjan oblik ponašanja među mladima", kazao je za hercegovina.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostatak empatije, čist bezobrazluk, nešto treće ili sve to zajedno, tek u našem društvu postoje djeca kojoj je sve ovo - smiješno i zabavno. Što je najgore, oni bez trunke sramote ili makar suosjećanja s obiteljima žrtava po društvenim mrežama dijele komentare u kojima veličaju dečaka koji je prekjučer zavio brojne obitelji u crno.

Jedan od prijatelja ubojice je uz njegovu fotografiju napisao "kralj", te dodao tri emotikona kraljevske krune i nekoliko pištolja.

Vijest o masakru je nekima, ipak, odlično došla da na teškoj tragediji zbijaju neslane šale u gejmerskom stilu, s komentarima "mega kill", "car", "8 kilova nice", te sličnim.

Činjenica da postoje osobe bilo kojeg uzrasta da, makar i u neslanoj provokaciji i potrebi za iskazivanjem, mogu kupiti sprej i veličati masakr poruka je roditeljima da bez obzira što je grafit prefarban ne znači nužno da je i u nečijoj glavi prefarbano.

Vezani članci