U akciji združenih policijskih snaga BIH uhapšeno oko 30 osoba

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Po nalogu Tužilaštva BiH provodi se velika akcija usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom. Akcija uključuje pretrese objekata koje koriste osumnjičeni na više od 40 lokacija i hapšenja više desetina osumnjičenih osoba. Najviše aktivnosti provodi se na širem području Hercegovine, uključujući gradove Trebinje, Bileću, Stolac, Grude, kao i lokacijama u drugim gradovima u BiH. 

U akciji je uhapšen i jedan osumnjičeni koji je zaposlen kao carinik u carinskim organima Crne Gore a ima državljanstvo BiH i prebivalište na teritoriji naše zemlje. 

U akciji sudjeluju policijski djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije, kao i policijski djelatnici kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova na lokalitetima na kojima se provode pretresi i hapšenja osumnjičenih. 

Na terenu je i operativni tim Tužilaštva BiH koji na mjestu događaja koordinira i usmjerava aktivnosti policijskih djelatnika. 

Aktivnosti koje se provode rezultat su zajedničkog i operativnog rada Tužilaštva BiH i policijskih agencija, s ciljem otkrivanja i procesuiranja organiziranih kriminalnih skupina koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom naoružanja i vojne opreme.

Osobe koje su uhapšene osumnjičene su da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnih droga i neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda vojne namjene.

Uhapšeni će u zakonskom roku biti predati postupajućim tužiteljima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji će, nakon ispitivanja, odlučiti za koje osumnjičene će uputiti prijedlog za određivanje pritvora. 

Tužiteljstvo BiH je izrazilo zahvalnost svim policijskim agencijama koje su sudjelovale u ovoj, jednoj od najvećih združenih akcija policijskih snaga u postdejtonskoj BiH

(Fena)

Vezani članci