Tužiteljstvo utvrdilo da nije bilo nezakonitosti u poslovanju BH Telecoma

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... s naglaskom na nabavci mobilnih i fiksnih telefonskih aparata namijenjenih za prodaju korisnicima u sklopu različitih paketa usluga i dodjeli donacija pravnim osobama, saopćeno je iz ove kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je 7. ožujka okončalo istražni postupak protiv više osoba iz rukovodstva BH Telecoma.

Nakon detaljno provedene istrage, Ž/K tužiteljstvo Sarajevo utvrdilo je da nije bilo nezakonitosti u radu BH Telecoma te je donijelo Naredbu o obustavi istrage protiv svih prijavljenih osoba, s obzirom na to da nije utvrđeno postojanje obilježja kaznena djela iz navoda kaznene prijave.

Istraga u ovom slučaju pokrenuta je nakon što je Finansijska policija FBiH, nakon opsežnih istražnih radnji provedenih u periodu siječanj - lipanj 2009. godine, Ž/K tužiteljstvu podnijela kaznene prijave protiv više osoba iz rukovodstva BH Telecoma zbog navodno počinjenih kaznenih djela -nesavjestan rad u službi iz člana 387. Kaznenog zakona FBiH, odnosno nanesene štete Društvu u većem materijalnom iznosu,

Inače, ranije je iz BH Telecoma više puta saopćeno da je poslovanje Društva u potpunosti u skladu sa zakonima, a naročito u pogledu primjene Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, te da je nabavka telefonskih aparata i dodjela donacija pravnim osobama vršena na ispravan i zakonit način, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Vezani članci