Tunel ispod mora umjesto Pelješkog mosta?

Vidi originalni članak

Na prvom sastanku Savjetodavnog odbora ovg tjedna u Zagrebu, koji su imenovali Vijeće ministara BiH i Vlada Republike Hrvatske, raspravljalo se i o mogućim opcijama tj. projektima te je, kako piše Dnevni avaz, jasno naglašeno da BiH neće pristati na izgradnju Pelješkog mosta ako to bude jednostrana korist Hrvatske, prenosi seebiz.eu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezentirano je i sedam opcija za rješavanje pitanja neumskog koridora, a neki tvrde da je projekt "Jadranski tunelski mostovi" jedan od najjeftinijih i najprihvatljivijih za obje strane. Kako je potvrđeno iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH, upoznati su s projektom i nemaju nikakvih zamjerki na njega.

Projekt je prezentiran i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske te je uvršten kao jedna od opcija studije izvodljivosti koju radi kompanija STTE Consortium. Ova studija trebala bi pokazati koja od opcija je najprihvatljivija.

- Projekt "Jadranski tunelski mostovi" uvršten je u moguće opcije. BiH je vrlo zainteresirana za realizaciju ovog projekta - kazali su iz Ministarstva prometa BiH.

Rino Jelić, glavni menadžer zadužen za promoviranje i koordiniranje poslova u vezi s "Jadranskim podmorskim tunelskim mostovima" je naglasio da bi kompletan tunel s izgradnjom koštao 78 milijuna eura, što je najmanje tri puta jeftinije od svih drugih ponuđenih rješenja.

 

Vezani članci