Trebinje: Uhićena dva Afganistanca i tri Palestinca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U momentu kontrole osobe kod sebe nisu imale nikakvu dokumentaciju za utvrđivanje identiteta te su uhićenje. Naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana, H. B.(1985) i Š. Š. (1993). koji su izjavili da su u tijeku noći ilegalno prešli državnu granicu iz Crne Gore u BiH, zaobilazeći granični prijelaz, čime su počinili prekršaj propisan Zakonom o kretanju i boravku stranaca i azilu.

Zbog ilegalnog prelaska državne granice protiv njih je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Trebinje, gdje im je izrečena novčana kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prijedlog stavljanja pod nadzor i prijedlog za izricanje mjere protjerivanja stranaca s teritorije BiH ove osobe su predate službenicima Službe za poslove sa strancima Terenski centar Trebinje na postupanje.

Istog dana, policijski službenici ove jedinice u mješovitoj patroli s MUP-om Crne Gore su oko 22.30 sati u mjestu Vlahinja, općina Bileća, otkrili i tri osobe koje kod sebe nisu imale nikakvu dokumantaciju, a za koje je postojala sumnja da su ilegalno iz Crne Gore, van graničnog prijelaza, prešli u BiH.

Nakon što su sprovedeni u sjedište JGP Trebinje, utvrđeno je da se radi o državljanima Palestine M. M. (1991), A.S. (1977) i M.M. (1983).

Protiv njih će biti pokrenut postupak za prekršajno procesuiranje, stavljanje pod nadzor i protjerivanje s teritorije BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

fena

Vezani članci