TOMING IDE NA DRAŽBU Prodaje se tvrtka iz Drinovaca koja spada među najveće proizvođače energije iz obnovljivih izvora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Osnivač i vlasnik poznate tvrtke GP Toming iz Drinovaca kod Gruda, Miro Tomas, najavio je u prodaju 100 posto udjela u ovoj tvrtki javnim nadmetanjem - dražbom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva odluku o prodaji objavio je krajem listopada ove godine. 

Dražba je zakazana za 29. siječnja iduće godine, a prema odluci, zainteresirani kupci će, nakon uplate jamčevine od 50.000 KM, moći pogledati sve poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu nakon 27. studenoga ove godine.

GP Toming elektrana u Drinovcima

Društvo GP Toming d.o.o. je osnovano 1995. godine sa osnovnom djelatnosti graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana i počinje baviti proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora. Trenutno u svom portfelju, ima elektrane instalirane snagu od 14.066 kWp što ga svrstava u najveće proizvođače iz obnovljivih izvora energije na području Bosne i Hercegovine, tvrdi portal manager.ba.

Vlasnici su velikih solarnih postrojenja u Drinovcima, Hodovu, Ljubuškom, Krenici i Grudama, a trenutno je u tijeku izgradnja fotonaponske elektrane Petnjik ukupne instalirane snage 45 MWp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GP Toming je na kraju prošle godine imala imovinu vrijednu 30,7 milijuna KM, ostvarila godišnji promet od 19,0 milijuna KM i dobit od 7,2 milijuna KM. Krajem prošle godine u Tomingu je radilo je 14 zaposlenih.

Neki od objekata na kojima je GP TOMING sudjelovao: Aparthotel Tamaris, Tučepi; EURO-BENZ, Sovići; Sportska Dvorana Grude; Stambena zgrada „Sv. Šimun“, Međugorje; Stambena
zgrada „Sv. Toma“; Međugorje, Poslovna zgrada „ERONET“, Grude; Poslovna zgrada „DM“, Mostar; Poslovna zgrada „Rondo“, Mostar; Poslovni objekt Elektroprivrede HZ-HB, Grude; Hidro Elektrana „Peć Mlini“, Drinovci.

Vezani članci