Suvremena oprema za skeniranje na graničnim prijelazima širom BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Predstavljajući tvrtku ''NucTech'', direktor Fu Qiyuan je naglasio da će tijekom 2013. godine Bosni i Hercegovini biti isporučeno deset skenera za kontrolu ljudi i roba na carinskim prijelazima, od kojih su dva donacija tvrtke ''NucTech'' Bosni i Hercegovini.

Skeneri su najsuvremeniji uređaji koji se trenutno koriste u svijetu, a koji rendgenskim i neutronskim zrakama prodiru u materiju dajući snimak koji omogućava brže i sigurnije carinjenje, uz učinkovito spriječavanje šverca, organiziranog kriminala i terorizma, doprinoseći izravno povećanju sigurnosti, smanjenju korupcije i suzbijanju nelegalne trgovine, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 400 rendgenskih kompleta kompanije ''NucTech'' koristi se u oko 100 država svijeta, od čega je 80 sustava u 25 europskih država.

Doministar Ćavar je zahvalio sugovorniku na iznesenim podacima i spremnosti kineske državne kompanije ''NucTech'' da pod povoljnim uvjetima omogući Bosni i Hercegovini instaliranje najsuvremenijih inspekcijskih sustava kojima će biti omogućeno učinkovitije punjenje proračuna na svim razinama državne organizacije.

Razgovor je završen dogovorom o redovitom međusobnom informiranju o tijeku suradnje, uz uključivanje mjerodavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine i Kine u sve faze realizacije dogovorene suradnje, sukladno odgovarajućim propisima dviju prijateljskih država.

FENA

Vezani članci