Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na području Središnje Bosne

Vidi originalni članak
Sjednici su osim članova Senata nazočili i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna Katica Čerkez i pomoćnik ministrice Franjo Ljubas.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako je ova sjednica dio društvene integracije, da Sveučilište bude svih nas, svih županija osnivača i da se svojim dolaskom i održavanjem sjednice u Vitezu i drugim centrima takva poruka i pošalje. „Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na ovim područjima i da se međusobno pomažemo u akademskom i obrazovnom smislu", istaknuo je rektor Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Čerkez je istaknula kako je iznimno važno što je Sveučilište prepoznalo značaj prostora Središnje Bosne gdje živi oko 100 tisuća Hrvata i održalo sjednicu upravo na tom području. „Mi imamo pravo, uvažavajući konvencije o pravima djeteta, organizirati i realizirati nastavu prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku i stalo nam je da još više zaživi Sveučilište u Mostaru na ovom prostoru", naglasila je ministrica Čerkez.

Na dnevnom redu osim redovitih studentskih pitanja, usvojen je i prijedlog sveučilišnog kalendara za akademsku 2018./2019. godinu, a ono što valja istaknuti jest imenovanje povjerenstva za provođenje postupka evaluacije studijskog programa sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog Studija medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru što su prvi koraci u jednoj od strateških točaka Sveučilišta, a to je razvoj studija na stranim jezicima.

Ovom prigodom najavljena je i druga Sveučilišna klauzura koja se odnosi na predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a održat će se 27. ožujka u Mostaru. Na klauzuri će sudjelovati ravnatelji škola koje nastavu izvode prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

sum.ba

Vezani članci