Sramota: Ministar Lijanović o državnom trošku kupio Mercedes

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...o državnom trošku (79.000 KM) ostao je u voznom parku federalne Vlade. Nikšićeva preporuka Čamberu da odustane od kupovine skupocjenog vozila pokazala se kao prozirna demagogija.

Mada je kupovina novog automobila bila posve nepotrebna jer federalno Ministarstvo rada i socijalne politike kojim rukovodi Čamber raspolaže s pet automobila, ishod ove skandalozne transakcije i nije tako nepovoljan, jer će skupocjeni terenac Volvo naposlijetku ipak ostati u vlasništvu federalne Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, federalni ministar poljoprivrede Jerko Ivanković patentirao je način kako da o državnom trošku kupi još skuplji automobil nego što je Čamberov terenac i da pri tom ostane u njegovom vlasništvu i nakon isteka mandata!

Trik je vrlo jednostavan: rent-a-car kuća Lijanović, u privatnom vlasništvu ministra Ivankovića, svome je gazdi stavila na raspolaganje najskuplji Mercedes „S" klase, vrijedan oko 150.000 KM, pri čemu fakture rent-a-car usluga, naravno, šalje na adresu federalnog Ministarstva poljoprivrede! Mjesečne fakture kreću se u rasponu od 3-4 tisuće KM, u zavisnosti od pređenih kilometara, a to praktično znači da će federalno Ministarstvo platiti taman toliko koliko iznosi prodajna cijena Mercedesa! Nakon isteka četverogodišnjeg mandata, Mercedes će naravno ostati u vlasništvu Auto-kuće Lijanović, odnosno u vlasništvu ministra Jerka Ivankovića.

Kako apel federalnog premijera Nikšića upućen ministru Čamberu nije urodio plodom, ne bi bilo zgoreg da premijer Nikšić promijeni taktiku - da pozove ministra Lijanovića da o državnom trošku kupi Mercedes, makar i od Auto-kuće Lijanović, jer bi u tom slučaju ovaj skupocjeni automobil ostao u trajnom vlasništvu federalne Vlade!

(Slobodna Bosna)

Vezani članci