SNAŽAN SKOK NA LISTI Kako je poduzetnik iz Gruda u 2023. zaradio više novca nego BH Telecom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kompanija Violeta iz Gruda ostvarila je u prošloj godini dobit, odnosno zaradu od 49,3 milijuna KM, odnosno precizno 49.342.305 KM, piše BiznisInfo.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hercegovački div time je zauzeo visoko četvrto mjesto od svih kompanija u Federaciji Bosne i Hercegovine prema dobiti u 2023. godini.

Ispred Violete su samo Bingo, Sisecam Soda Lukavac i Elektroprivreda HZHB Mostar. Iza Violete je BH Telecom sa dobiti od 48 milijuna KM. Cijelu listu pogledajte OVDJE

Ovo je veliki napredak i snažan skok za Violetu čija je dobit godinu prije toga bila 34,3 milijuna KM i nalazila se na desetom mjestu u FBiH.

Kompanija je višegodišnji regionalni lider u prodaji papira za domaćinstvo, a istaknula se i ulaskom na tržište sredstava za čišćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, preuzeli su čapljinsku Lastu čiji proizvodi ponovo dominiraju policama supermarketa, a kupili su i tvornicu medenjaka u Austriji.

Izgradili su i novu tvornicu kartonske ambalaže koja ove godine treba početi s radom, a ulaze i u veliki projekat gradnje hotela i tržnog centra u Grudama.

Vezani članci