SMATRAJU DA SE PRAVI TREĆI ENTITET Prosvjedi ispred veleposlanstva SAD-a u Sarajevu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Grupa građana koja je prošlog tjedna prosvjedovala ispred zgrade OHR-a okupila se danas ispred Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, točnije, na platou ispred Zemaljskog muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed građana je počeo u 10:00 sati, a sve kako bi zatražili pomoć Sjedinjenih Američkih Država i predsjednika ove države Joea Bidena u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, na koje se ovih dana, kako su naveli, vrši otvoreni institucionalni napad uključujući i prijetnju silom, javlja N1.

“Dok se u jednom entitetu ruši ustavno-pravni poredak, gospodin Palmer pravi još jedan entitet. Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu”, “Gospodine Palmer, hvala Vam što nas predajete Rusima”, samo su neki od transparenta s prosvjeda i poruke koje su danas građani poslali.

Mnogi su pozvali i predsjednika Bidena da posjeti BiH jer će tek tada, kako su naveli, doći do promjena. Osim toga i zahvalili su se na svemu što su SAD učinile za BiH.

Iako je i danas okupljen manji broj građana kao i ispred OHR-a, poručili su da je bitno da se svaki glas čuje.

Naime, razlog ovakvih prosvjeda su prethodno najavljena odcjepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, ali i komentari Matthewa Palmera, višeg službenika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a koji je zadužen za izbornu reformu u BiH, vezano za Izmjenu izbornog zakona koji je poručio da da se u izbornoj reformi treba “fokusirati na izborni model za izbor tri člana Predsjedništva BiH”, jer je “teško postići dogovor za izmjene nadležnosti domova naroda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su danas uputili i zahtjev da se međunarodni Okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini ne mijenja parcijalno već suštinski.

Vezani članci