ŠIRENJE PLAVOG SUNCA Osim na Pologu, Mamićevi solari bit će i na Slipčićima

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice GV Mostara naći će se tvrtka Zdravka Mamića Plavo sunce, koja bi trebala dobiti suglasnost za koncesiju za obavljanje elektroprivredne djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U članku jedan odluke, koja je četrnaesta na dnevnom redu navodi se “daje se pozitivno mišljenje/suglasnost za pristupanje dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za sljedeće fotonaponske elektrane – Plavo sunce 45 na zemljištu označenom kao k.č. 894/1(2996/1) Slipčići, Plavo sunce 46, Plavo sunce 46, Plavo sunce 47, Plavo sunce 49, Plavo sunce 50, Plavo sunce 51, svi snage 990 kW, svi na zemljištu označenom kao k.č. 894/1 (2996/1) Slipčići.

Zdravko Mamić

Ranije je za ovakvo davanje suglasnosti na Gradskom vijeću Mostara temelj stvorila Vlada Nevenka Hercega, a o čemu smo pisali ranije.

Grad Mostar tako kao razlog donošenja pozitivnog mišljenja/suglasnosti navodi da je podnositelj predmetnog zahtjeva, gospodarsko društvo Plavo sunce Čitluk nadležnom ministarstvu podnijelo zahtjev za dodjelu koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije.

Inače, o Mamićevim solarima i tvrtki Plavo sunce koja i imenom asocira na Dinamo prvi smo pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabilježili smo i sastanak u podrumu jednog mostarskog restorana, kojemu je nazočio bivši pokojni gradonačelnik i Zdravko Mamić, a kada je ovo što se realizira bilo još u povojima.

Inače, kada je u pitanju Mostar Mamićevi solari neće biti samo na Slipčićima, nego i na Pologu.

Naime, nedavno je u sklopu javne rasprave o prostornom planu Mostara stigla inicijativa trvtke Plavo sunce d.o.o Mostar za uvrštavanje trafo stanice TS 110/20 kV Polog u izmjene i dopune plana. Iz Grada im je odgovoreno da je zahtjev prihvaćen, a da je lokacija planirane TS utvrđena temeljem prijedloga Elektroprijenosa, koji je dostavio nove trase dalekovoda. 

Podsjetimo da je pred izbore Vlada HNŽ priopćila da su usvojili odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za tri elektroenergetska objekta i to: FNE ''PLAVO SUNCE4'', FNE ''PLAVO SUNCE 5'' i ''PLAVO SUNCE 6'', uz to pridodavši da time "nastavljaju jačati gospodarstvo", odnosno Mamića.

Inače, u osnivačkoj i upraviteljskoj strukturi Plavog sunca je Mamićeva kćerka Iva, dok je ranije bio sin. 

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

Vezani članci