‘Šerijatska’ policija po Sarajevu prepada djevojčice zbog odijevanja

Vidi originalni članak
..."čuvar reda u vrijeme ramazana" koji je ocijenio da su odjevene neprikladno. Djevojčice su doživjele šok, objavila je Slobodna Bosna.

Kako je tjedniku kazao rođak jedne od napadnutih 17-godišnjakinja, djevojke su se vraćale kući iz grada, kada je negdje iznad bolnice pored njih stao automobil, čovjek za kojeg kažu da je djelovao poput vehabije otvorio je vrata automobila i počeo vikati na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate li vi da je ramazan?!? kakve to hodate?! Kako vas nije stid da hodate tako obučene?!", vikao je čovjek iz automobila, i nakon što ih je izvrjeđao otišao u nepoznatom pravcu, tvrdi sugovornik Slobodne Bosne,.

"Djevojčice su kćerke Sarajlija koje žive u Njemačkoj, iz vjerničke su obitelji, moja rodica je ispostila čak pola ramazana, koliko je bila u mogućnosti, dijete je, i svi smo u šoku zbog toga što se dogodilo. Bile su odjevene kao normalne djevojčice njihovih godina, kako će biti obučeni ljeti nego u šorc i nešto lagano, i tko je taj tko će odrediti kako se tko u ovom gradu smije odijevati?!", ispričao je sugovornik novinaru Slobodne Bosne.

Kako je njegova rodica tijekom odmora kod bake, kada je došla kod nje, i baka koja je lošijeg zdravstvenog stanja je također bila šokirana, pa su obitelj o svemu obavijestili tek kasnije, a policija je o svemu obaviještena u utorak ujutro.

"Djelovali su nezainteresirano, kazali su da mogu doći u policijsku postaju da daju izjavu", kaže sugovornik.

Atmosfera koja se kreira svake godine uz ramazan, općinske zabrane točenja alkohola u sekularnoj državi, zabrane ljubljenja po restoranima jednostavno ohrabruju ljude koji sebi uzimaju za pravo da u sekularnoj državi izigravaju šerijatsku policiju i po svemu sudeći sve su brojniji i pasivno se ohrabruju od trenutnog establišmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojke, odnosno djevojčice koje su napadnute u naselju Breka već žive u Njemačkoj, i pitanje je koliko će one, i drugi mladi njihove generacije nakon ovakvih slučajeva biti željni da se nekad vrate u Sarajevo koje je sve bliže slici "Teherana" o kojem govori Milorad Dodik. "Odliv mozaka", navodi Slobodna Bosna, se nastavlja

Vezani članci