FOTO  REAKCIJA IDE DALJE Udruga mladih Agape nastavlja pomagati socijalno ugroženima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Treći je ponedjeljak u mjesecu, a prema matematici psihologa Cliff Arnall-a najdepresivniji dan u godini. „Zdrobio“ je on svega u tu svoju genijalnu formulu: vremenske prilike, mjesečnu zaradu, količinu vremena koja je prošla od Božića, količinu vremena koja je prošla u našim pokušajima da nešto bude od novogodišnjih odluka, nizak nivo motivacije i potrebu za poduzimanjem akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zima je, ali je sunce, a nebo je plavo kao Cliffov ponedjeljak. Dormeo je izumio Antistres deku, valjda kao savršen poklon za vašeg depresivnog prijatelja, da ostane ležati na kauču i nastavi ne poduzimati ništa.

Već niz godina naše godine završavaju i počinju Reakcijom, tako da nam razmišljanja o novogodišnjim odlukama ukradu razmišljanja o namirnicama, kombijima, pećima na drva i drvima, krevetima i krevetcima, pelenama, skrivenim kutcima naše Općine.

Udruga mladih Agape Ljubuški,Humanitarna akcija,Ljubuški

Najdepresivniji dan je u godini, ali nekako nije baš u redu da budeš depresivan. Paketi još nisu stigli do svih do kojih trebaju, drva nisu podijeljena, noći su hladne a zima tek kao da uzima zalet.

Svaki odlazak na teren shvaćat ćeš kao malu pobjedu, iako ćeš se vraćati svojoj toploj kući zgažen i bez medalje. A da ti je svejedno, ničeg tog ne bi ni bilo. Da ti je BAR svejedno, pomislit ćeš. Hvala bogu pa nam nije svejedno, predomislit ćeš se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok nam, generalno, bude svejedno što u našem susjedstvu živi netko bez zadovoljenih osnovnih životnih uvjeta, naše depresivno dvorište će samo izgledati ljepše.

Slike prikazuju naše radove na sanaciji doma jednog od naših i vaših susjeda. Tko na bilo koji način želi i može pomoći (srcem, rukama, namještajem, kućanskim aparatima…) može nam se javiti i priključiti. Radovi su još u tijeku, stoji na službenoj Facebook stranici Udruge mladih Agape!

Vezani članci