Pukla tikva na sto dijelova: Komšić poziva Lagumdžiju da pojasni porijeklo imovine

Vidi originalni članak

...DF-a Komšić priopćio je danas da pod moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da posjeduje jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV katu površine 72 kvadratna metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam. Želim ovim putem pozvati predsjednika SDP-a da podastre javnosti imovinu koju posjeduje, odnosno kojom imovinom raspolaže, uključujući i onu koja je fiktivno u vlasništvu bližih i daljih srodnika, kao i svoja kreditna zaduženja. Dakle, imovinu koju stvarno posjeduje i kojom stvarno raspolaže. Naime, samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći s profesorskom, odnosno ministarskom plaćom. Stoga pozivam predsjednika SDP-a da sve što posjedujemo - i on i ja - sve što se vodi kao imovina svih naših bližih i daljnjih srodnika, transparentno i javno predočimo građanima Bosne i Hercegovine - naveo je Komšić u priopćenju za javnost.

Kaže da oni na to imaju pravo, "mi imamo tu obavezu".

- Pozivam ga da odredi vrijeme i mjesto kada ćemo to uraditi. Živim za taj dan kada ćemo, Vi gospodo i ja, morati odgovoriti na to kako smo stekli - ja stan, a Vi - to što već imate. Kada je pak riječ o tobožnjem sjedenju u krilu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dužan sam poštovati dobrovoljni izbor svakog slobodnog pojedinca u našoj zemlji, njegove želje i nadanja pa čak i maštanja, ali ja sam posljednji put sjedio u krilu muškarcu, tada u liku Djeda Mraza, prije nekih 44 godine, na dodjeli novogodišnjih paketića - kaže Komšić.

Istaknuo je da jedino građanima Bosne i Hercegovine duguje objašnjenje za ono što i kako radi.

- Radim najbolje što umijem i znam. Svakom građaninu ove zemlje sam u stanju pogledati u oči. Nije mi teško priznati kada nesto ne znam i ne ustručavam se pitati one koji znaju. I kao čovjek, općinski načelnik i kao veleposlanik i kao predsjednik države borio sam se za vlastita uvjerenja, nekada s puškom, a danas rječju i djelom. Nisam od toga imao, niti sam stekao nikakvu korist. Stoga, još jednom pozivam predsjednika i rukovodstvo SDP-a da javnosti Bosne i Hercegovine podastremo sve ono što smo imali kada smo ušli u politiku, ono što imamo danas i objasnimo kako i na koji način je svako od nas stekao ono što je stečeno u međuvremenu . navodi se u priopćenju predsjednika Demokratske frinte BH Željka Komšića.

Vezani članci