Prvi slučaj koronavirusa u ŽZH: 75-godišnja žena iz Jara upućena u SKB Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH), a riječ je o 75-godišnjoj ženi iz mjesta Jare pored Širokog Brijega, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite ZHŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaražena je starija gospođa koja je u ponedjeljak bila na pregledu u Domu zdravlja u Širokom Brijegu i koja je upućena u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar", izjavio je na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu ministar zdravstva rada i socijalne skrbi ŽZH-a Tomislav Pejić.

Istaknuo je kako su dvije osobe iz njezine bliže okoline upućene na testiranje te kako će se pratiti i drugi njezini kontakti.

Pejić je podsjetio kako širokobriješki Dom zdravlja ne vrši testiranje na covid-19.

"U ŽZH radimo uzorke koje šaljemo u Mostar i na taj način ćemo rasteretiti SKB Mostar jer ćemo mi raditi uzorkovanje", kazao je Pejić i pozvao građane na "borbu svjesnošću i samodisciplinom" protiv koronavirusa.

Epidemiolog Ivan Vasilj je kazao da je zaražena gospođa bila u kontaktu s nekoliko osoba koje bi mogle biti nulti pacijent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se testiraju dvije osobe, vidjet ćemo koji će biti sljedeći koraci, sada je bitno držati se samoizolacije", ustvrdio je Vasilj.

Vezani članci