PRVI JE DAN ŠKOLE "Volim svoj razred jer su moji prijatelji tu i zajedno ćemo učiti, smijati se..."

M. Herceg/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas je u Ljubuškom kao i u većini škola u regiji prvi dan škole. Nakon nešto više od dva mjeseca odmora, učenici se s osmijehom na licima i školskim ruksacima prepunim nestrpljenja upućuju u svoje učionice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tajna da mnogi od njih, a posebice oni koji po prvi puta u svom životu sjedaju u školske klupe, mogu osjećati i malu dozu treme zbog nepoznatog, ali zajedno s tim dolazi i znatiželja. 

Naša ekipa bila je u posjeti Osnovnoj školi Marka Marulića kako bi iz prve ruke vidjeli kako protječe prvi dan. 

"Jedva sam čekala da svane jutro kako bih se mogla obući i staviti školski ruksak na leđa. Nedostajala mi je škola jer mi je razred super”, rekla je Veronika Jelavić. 

Prvi dan škole Ljubuški

U hodniku smo sreli nestrpljivu Elu Medić i njezinu nasmijanu mamu Mateu. Kad smo je upitali kako se osjeća povodom prvog dana škole, Ela je izjavila: "Cijelo jutro sam uzbudena jer je prvi dan škole! Mama i tata su mi kupili novi ruksak i novu pernicu pa sam jedva čekala da ih počnem koristiti. Volim svoj razred jer su moji prijatelji tu, i zajedno ćemo učiti, smijati se”.

"Nisam mogla dočekati da krenem u školu danas. Drago mi je što napokon mogu vidjeti svoje prijatelje i učitelje”, Izjavila je Lana Marić. 

Prvi dan škole Ljubuški

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još jednom da će grad Ljubuški četvrti put zaredom svim učenicima osnovnih škola na na ovom području osigurati besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Prvi dan škole Ljubuški

Pri izlasku iz učionice, simpatični Mihael Bilić izjavio je: “Školski ruksak mi je baš težak, ali nadam se da će biti zanimljivih stvari za učenje. Jedva čekam tjelesni pa da se igram s prijateljima”.

Prvi dan škole Ljubuški

U 10 sati, također je održan i poseban program za učenike prvih razreda i njihove roditelje kako bi im se poželjela dobrodošlica. A nekoliko prigodnih riječi uputio je i sam ravnatelj škole. 

Stoga, dragi učenici poželite sebi i svima oko sebe mir u srcu, zdravlje, radost i blagoslov. Postavite si realne ciljeve, tražite svoje talente i brusite ih upornim radom. Uspjeh nikad ne dolazi preko noći, bez obzira što vam današnji svijet o tom govori”, poručio je učenicima ravnatelj Davorin Medić.

Vezani članci