PROLJETNI UGOĐAJ Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon dužeg razdoblja s kišom, pred nama je stabilizacija vremena i niz suhih dana bez padalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proljetni ugođaj

Uz dominaciju prostrane anticiklone, narednih dana bez padalina uz pretežno sunčano vrijeme. Uz porast temperatura zraka uspostavit će se temperaturna inverzija s kojom kotline i nizine Bosne idu pod lokalno dugotrajne magle. Jedino u područjima s maglom hladnije, dok će osunčani krajevi imati pravi proljetni ugođaj narednih dana, piše BHMeteo.

Ovakav tip vremena obilježit će sutrašnji dan i prvi dio narednog tjedna. U drugom dijelu narednog tjedna utjecaj anticiklone nakratko mogu remetiti kratkotrajne i brzinske hladne fronte sa sjevera koje će donositi prolazna naoblačenja i malo padalina.

Uz dominaciju dubokih ciklona s Atlantika i zonalna strujanja preko Europe, trenutno bez naznaka za dolazak prave zime u naše krajeve.

Temperatura do 16 stupnjeva

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u ponedjeljak, 18. 12. 2023. godine, prevladavat će pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stupnjeva.

U utorak, 19. 12. 2023., također će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, 20. 12. 2023., u jutarnjim satima nešto manje oblačnosti, po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Tijekom dana, postupno naoblačenje i kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stupnjeva.

Vezani članci