PREPORUKE JEDNO, PRAKSA DRUGO Roditelji uvijek zadnja rupa na sviralu

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Federalna Vlada donijela je niz preporuka za poslodavce, a među njima i ona: „Omogućiti radnicima, roditeljima malodobne djece do 10 godina, odsutnost s posla jednom roditelju, u slučaju da oba roditelja rade“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo taj zaključak se najmanje primjenjuje, pa je najveća muka roditelja – kud s djecom, za koju važi i zabrana da ne mogu izaći iz kuće.

Ovakve preporuke ne drže se ni županije.

Državi službenici i namještenici u HNŽ-u od jučer imaju propisano radno vrijeme od 8 do 14 sati. U zaključku koji potpisuje premijer Nevenko Herceg kaže se, između ostalog, da su rukovoditelji, tj. šefovi dužni radnike iznad 60 godina, radnike s kroničnim oboljenjima i trudnice poslati na godišnji odmor. Ukoliko više nemaju odmora iz ove godine, da počnu koristiti godišnji iz iduće godine.

Naloženo je i da se komuniciranje sa strankama što više svede na telefonsko, ili pak mailom.

Zaključkom Vlade nisu obuhvaćeni roditelji koji imaju djecu uzrasta do 10 godina, unatoč tome što vrtići i škole ne rade, te vlada nezadovoljstvo među službenicima koji nemaju rješenje za čuvanje djece, osobito gdje oba roditelja moraju na posao, te komentiraju da je ovakav zaključak polovičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovakvim uvjetima iznalaženje rješenja za čuvanje djece, gdje osim roditeljske, igraš i ulogu nastavnika, postaje ravno čarobnjaštvu.

Vezani članci