PREDLOŽEN PRITVOR Slovenci na benzinskim crpkama plaćali proizvode lažnim eurima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predložen je pritvor za dva državljanina Slovenije zbog sumnje da su na benzinskim crpkama proizvode plaćali lažnim eurima te tako plasirali veće količine krivotvorenih novčanica u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon provedene akcije i lišenja slobode dvije osobe osumnjičene za plasiranje veće količine krivotvorenih novčanica valute euro na području Doboja i Prijedora, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.  

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999.) iz Ljubljane i Okorn Art (2003.) iz Kranja, državljane Republike Slovenije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su početkom mjeseca travnja ove godine, veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 eura, stavili u opticaj kao pravi u više navrata prilikom plaćanja različitih proizvoda na više benzinskih crpki na području općine Doboj i Prijedor.

Mjera pritvora je predložena zbog opasnosti od bijega osumnjičenih koji su strani državljani, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni Tužiteljstvu i Sudu BiH.

Osumnjičeni se terete da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca.

Vezani članci