PONOVLJENI NATJEČAJ Parlament BiH će tri limuzine platiti 296.460 KM i to tvrtki koju su u rujnu odbili?!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Parlamentarna skupština BiH je nakon određene trakavice kupila tri skupocjene limuzine čija konačna cijena s uračunatim PDV-om iznosi 296.460 KM. Prema odluci Kolegija Tajništva PSBiH za najpovoljnijeg ponuđača za nabavku službenih vozila izabrana je firma AC Quattro iz Sarajeva, piše Fokus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupljena su tri VW-a marke Arteon 2.0. TDI DSG, a koji pojedinačno (bez PDV-a) koštaju po 84.461 KM.

Međutim, zanimljivo je da je Kolegij Tajništva PSBiH odlukom od prošlog tjedna za najpovoljnijeg ponuđača izabrao trvtku koju su još odlukom iz 8. rujna eliminirali, a o čemu je pisao Fokus.

Parlament BiH kupio tri skupocjene limuzine

Još zanimljivije u svemu ovome jest da je cijena (ponuda) tvrtke AC Quattro i tada, kao i danas bila 296.460 KM! I tada, kao i danas, su naveli da se radi o cijeni s popustom.

Kako je objavljeno, Kolegij Tajništva je poništio natječaj jer je nadležno povjerenstvo utvrdilo da je navedena ponuda tvrtke AC Quattro bila neprihvatljiva jer nisu ispunili formalno-pravne, osobne i tehničke/profesionalne uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su precizirali da u točki 13.2. natječajne dokumentacije ugovornog organa Parlamentarne skupštine BiH, kao jedan od uvjeta tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača traženo je: “Osposobljenost i ovlaštenost od strane proizvođača da kao generalni zastupnik ili ovlašteni distributer prodaje i servisira.

Parlament BiH kupio tri skupocjene limuzine

U najnovijoj odluci kojom prihvaćaju istu ponudu AC Quattra ne precizira se je li u međuvremenu i kako navedeni ponuđač ispunio ovaj uvjet natječajne dokumentacije, već se tek ističe da izabrani ponuđač „ispunjava sve formalno pravne, osobne i tehničko/profesionalne uvjete, odnosno zahtjeve ugovornog organa“.

Inače, AC Quattro je ujedno bio i jedini ponuđač koji se javio na ponovljeni natječaj objavljen 26. rujna.

Vezani članci