Pola godine od napada u Bugojnu: Sulejman Ljubuškić umro od tuge za sinom Tarikom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Puklo srce

U srijedu je, naime, u travničkoj bolnici umro i Sulejman Ljubuškić, Tarikov otac, kojem je kako za "San" kaže njegova supruga Aiša, puklo srce od tuge za sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Od tuge i boli mom je Sulejmanu puklo srce. Sulejman je bio zdrav, a nakon Tarikove pogibije, žalio se da ga guši, da mu je teško. Pokušavali smo sakriti tugu jedno od drugog, ali nismo mogli. Često je znao reći Bože pravde i ne dozvoli da druga djeca stradaju,na način kako sam ja izgubio svoja dva sina Admira i Tarika - prisjeća se kroz suze Aiša Ljubuškić i podsjeća da se jučer navršilo pola godine od Tarikove pogibije.

On i njegova obitelj, supruga Mersija i njihovo dvoje djece, na sreću, ipak nisu zaboravljeni. Pokazalo se to i kada je Sulejman umro.

Poziv majci

Tarikova majka Aiša kaže da su im stigli brojni telegrami saučešća, a veliki broj ljudi došao je i na dženazu. Sulejman je pokopan na bugojanskom groblju Jaklić, gdje je svoj posljednji smiraj našao i Tarik. Aiša Ljubuškić kaže da unatoč svemu što je proživjela u posljednjih pola godine, još ne može da vjeruje da se sve to desilo.

- Ne mogu da se pomirim s tim da Tarika nema. Ja se i dalje nadam da će mi doći, da će vrata otvoriti. Ponekad kao da čujem da me zove majko, majko - ispričala je plačući Tarikova majka.

Vezani članci