PODNIJELI MOLBU Fahrudin Solak i Fikret Hodžić zatražili odgodu izvršenja kazne zatvora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Fahrudin Solak, suspendirani direktor FUCZ -a, koji je pravosnažno osuđen u aferi 'Respiratori' na šest godina zatvora i Fikret Hodžić, direktor Srebrene maline, koji je osuđen na pet godina zatvora, tražili su odgodu izvršenja kazne u KPZ u Vojkovićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Molbu za odgodu izvršenja kazne zatvora podnijeli su Sudu osuđeni Fahrudin Solak i Fikret Hodžić, dok osuđeni Fadil Novalić, za sada, nije podnio molbu za odgodu izvršenja kazne zatvora'', potvrđeno je za Avaz iz Suda BiH.

Presudom Suda BiH u predmetu 'Respiratori' Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor 'Srebrne maline' Fikret Hodžić na pet godina.

Njih trojica, prema presudi, zajedno su zloupotrijebili javni sustav nabavke prilikom čega je utrošeno 10,5 milijuna KM. Novalić je kriv s obzirom na položaj premijera FBiH koji je imao, Solak zbog pozicije direktora FUCZ-a, koja je u tom trenutku bila jedna od najvažnijih instanci za pandemijske nabavke, a Hodžić kao direktor tvrtke 'Srebrena malina' koja je sudjelovala u nabavci respiratora.

Vezani članci