Paneuropska unija Bosne i Hercegovine pozdravlja opredijeljenost bh. vlasti prema europskom putu Bosne i Hercegovine

Vidi originalni članak
...Bosne i Hercegovine Predsjedništva Bosne i Hercegovine koju su usvojila oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Ovo pokazuje da su bh. vlasti spremne uhvatiti se u koštac s problemima s kojima se susreće Bosna i Hercegovina i cijelo naše društvo, posebno kada je riječ o ekonomskim problemima. Jako je dobro što je ova Izjava usvojena na početku mandata novoizabranih predstavnika vlasti. Sveobuhvatne reforme su jako važne kako bi Bosna i Hercegovina postala samoodrživa i istinski europska država, spremna za ulazak u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Paneuropska unija pozdravlja i napore Bruxelles u poticanju bh. političara da napokon promišljaju europski. Ovakav pristup odavno podržavamo i potičemo jer smatramo kako je na našim vlastima rješavanje problema, a Bruxelles treba biti medijator i snažna podrška.

U tom kontekstu su jako značajni posjeti visoke predstavnice EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicae Mogherini koja je u samo nekoliko mjeseci dva puta posjetima našu zemlju. Sama ta činjenica govori i o ozbiljnijem pristupu Europske unije prema situaciji u Bosni i Hercegovini.

 

Vezani članci