Otvoren granični prijelaz Bijača

Vidi originalni članak
Granični prijelaz Bijača jedan je od dva granična prijelaza (uz granični prijelaz Gradiška), na kojem će od 01.07. 2013. godine biti dozvoljen promet putnika i svih vrsta roba, uključujući i robe životinjskog i biljnog porijekla. Zvanični promet na ovom prijelazu počinje 01.07.2013. godine.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH u rekordnom roku završila je izgradnju prijelaza Bijača do faze u kojoj je sve spremno da započne nesmetani promet putnika i roba. Ukupno uložena sredstva, koja je osigurao Savjet ministara BiH, iznose 8 miliona KM. Treća i završna faza izgradnje prijelaza Bijača odvijat će se nakon 01.07. a dodatna sredstva za finalni izgled ovog graničnog prijelaza osigurala je UIO iz IPA fondova u iznosu od 5,5 miliona eura. Granični prijelaz Bijača, između ostalog ima, pet ulaznih i pet izlaznih traka, dva carinska terminala (ulazni i izlazni), čvrste objekte za carinsku službu, graničnu policiju i inspekcijske službe, vlastiti energetski blok, objekte za detaljan pregled vozila...

Puštanjem u promet graničnog prijelaza Bijača, Uprava za indirektno oporezivanje BiH uspjela je izvršiti sve obaveze predviđene Akcionim planom, te stvorila uvjete za nesmetan promet putnika i roba na inspekcijskom graničnom pijelazu Bijača. Na ovaj način omogućeno je i svim poreskim obveznicima da što jednostavnije i u kratkim vremenskim rokovima završe sve carinske procedure oko izvoza i uvoza roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci