OSA upozorila na hakerske napade te pozvala državne institucije i privatne tvrtke da poduzmu mjere zaštite

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA) upozorila je danas na opasnost od kibernetičkih napada na informatičke sustave te je pozvala sve državne institucije ali i privatne tvrtke da odmah poduzmu sve mjere zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju dostavljenom medijima iz OSA-e ističu kako je u proteklom razdoblju u BiH i regiji regisitriran veliki broj cyber incidenata. Stoga pozivaju sve institucije i privatni sektor da provedu sigurnosnu procjenu svojih sustava i poduzmu nužne mjere i procedure preventivne zaštite, prenosi Hina.

"Savjetujemo svim pojedincima i organizacijama da izvrše sigurnosnu procjenu informacijsko-komunikacijskih sustava i primijene mjere sigurnosti što je brže moguće kako bi proaktivno spriječili eventualne pokušaje cyber napada u Bosni i Hercegovini", stoji u upozorenju.

Reakcija nakon što je hakiran web Avaza

OSA je reagirala dan nakon što je medijska kuća Avaz objavila kako su hakirane njezine mrežne stranice odnosno Facebook profil. Uredništvo Avaza ocijenilo je kako je riječ o otvorenom napadu na slobodu medija te su slučaj prijavili policiji tražeći brzu istragu i otkrivanje počinitelja.

Iz obavještajne agencije BiH ističu kako su u svakodnevnom kontaktu s domaćim i međunarodnim partnerima s ciljem zaštite građana i institucija od malicioznih utjecaja i prijetnji koje su intenzivirane u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"OSA prati sve pokušaje nezakonitih radnji u 'cyber' prostoru u cilju otkrivanju počinitelja i motiva", stoji u priopćenju.

Vezani članci