OPREZ Upaljeno crveno upozorenje za Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Obilne padaline očekuju se danas u Bosni i Hercegovini. Kako javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda moguće su i nove poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni meteoalarm upaljen je za područje Mostara, gdje se očekuje od 50 do 80 litara po metru četvornom. 

Narančasto upozorenje na snazi je pak za Livno, Sarajevo i Trebinje, gdje se očekuje od 30 do 60 litara po metru četvornom za 24 sata. Zbog jakog vjetra narančasti meteoalarm upaljen je i za područja Banje Luke i Livna, a prognozirani su udari snage od 50 do 70 kilometara na sat.

Žuti meteoalarm zbog najavljenih jačih udara vjetra upaljen je i za regije Višegrada, Trebinja, Foče, Sarajeva i Mostara, a zbog kiše za banjalučki i fočanski kraj, objavio je Meteoalarm.

Danas će u BiH prevladavati oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padaLine u Hercegovini, centralnoj i zapadnoj Bosni. Vjetar će bitislab do umjeren, na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su; Bjelašnica -2; Bihać, Gradačac 1; Banja Luka, Sokolac, Zenica 2; Prijedor 3; Sanski Most 5; Bugojno, Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo 6; Drvar, Tuzla 7; Jajce, Livno 8; Grude 9; Trebinje 10; Mostar 11; Neum 12 stupnjeva.

Vezani članci