ODBIJENA ŽALBA Zastupnik Damir Bulčević osuđen zbog krivotvorenja isprava

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vijeće Apelacijskog suda Brčko distrikta BiH donijelo je presudu kojom je odbilo žalbe izjavljene od branitelja optuženog i potvrdilo prvostupanjsku presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u kaznenom predmetu koji se vodi protiv Damira Bulčevića (NiP), zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH, zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvostupanjskom presudom, optuženi Damir Bulčević oglašen je krivim za kazneno djelo 'Krivotvorenje isprave', jer je tijekom 2018. godine u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom.

Time je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao funkciju unutar lokalne organizacije Stranke demokratske akcije, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Za navedeno kazneno djelo, utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine ne učini novo kazneno djelo, priopćio je glasnogovornik Pravosudne komisije Brčko distrikta Dejan Nišić. 

Vezani članci