FOTO  Novi Travnik: Nemar za spomenik žrtvama Domovinskog rata u Bučićima

Vidi originalni članak

Suvišno je i spomenuti da mjesto pijeteta i prisjećanja na žrtve izgleda zapušteno i oronulo te time odašilje poruku nebrige i nepoštovanja.
Imena i prezimena osoba koja su zadužena za ( ne) brigu oko spomenika poznata su svima. No koliko im je novaca dodijeljeno za izgradnju, uređenje i skrb oko ovog spomenika izgleda da je poznato samo njima.
Spomenik je postavljen u predizborno vrijeme te je u dva slijedeća izborna ciklusa dorađivan na neprimjeren način samo s nekoliko kubika betona oko samog spomenika. Nameće se neizbježno pitanje: je li spomenik časno stradalima samo predizborna zanimacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemljište su dobili na korištenje uz simboličnu godišnju naknadu od 1.00 KM. Na otkrivanju spomenika okupila se sva općinska svita, položila cvijeće i zapalila svijeće, nakon toga se više nikada nisu pojavili. Nikada više ni jedan politički predstavnik nije zapalio svijeću ispred ovog spomenika, nikada više ga nisu ni pogledali a kamoli pohodili. Nadamo se da je to barem zbog srama i zbog neizbježne misli da je nad ovim spomenikom počinjena nepravda.

Ovaj spomenik koji je trebao biti na ponos i čast kako stradalima tako i mještanima i svima građanima Bosne i Hercegovine postao je, umjesto mjesto okupljanja mladih, mjesto besramnih radnji i uništavanja istog.
Koju poruku danas odašilje ovaj spomenik? Poruku nebrige, nekulture i ispraznih obećanja. Poruku zaborava i guranja glave u pijesak. Ne budemo li poštivali svoje mrtve ne poštujemo ni svoje žive.

Koristim priliku ovim tekstom skrenuti pažnju na postojanje obezvrijeđenog spomenika i besramnog odnosa političkih predstavnika prema žrtvama Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini i ovim putem apeliram na odgovorne da se ovom spomeniku vrati dostojanstvo koje i zaslužuje.

 

Vezani članci