NOVAC Umirovljenici u FBiH na granici socijalnog minimuma, zaprijećeno prosvjedima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Umirovljenici u Federaciji BiH (FBiH) su na granici socijalnog minimuma, a više od 75 posto njih ne živi život dostojan čovjeka, izjavio je Srni predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH Redžo Mehić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehić je naveo da umirovljenici u FBiH ne žive nego samo preživaljavaju i da im, zbog inflacije i enormnog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, posljednja usklađivanja mirovina ne znače puno.

On je istaknuo da je Savez udruženja umirovljenika u FBiH uputio zahtjev Parlamentu FBiH da prijedlog proračuna FBiH za 2023. i Prijedlog zakona o izvršenju proračuna FBiH budu razmotreni i usvojeni najkasnije do 25. siječnja.

Mehić je rekao da je Upravni odbor Saveza udruženja umirovljenika u FBiH pravovremeno poduzeo mjere i tražio rješenje koja su ipak bila nedovoljna, te da su umirovljenici, nemajući drugog izlaza, zaprijetili prosvjedima.

Da bi umirovljenici u FBiH dobili uvećane siječanjske mirovine, oba doma federalnog Parlamenta treba da do 25. siječnja usvoje proračun FBiH za 2023. godinu.

Vezani članci