Nogometašu iz Obale Bjelokosti ukinut pritvor uz mjere zabrane, ponovno se priključio Veležu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nogometašu iz Obala Bjelokosti Stephanu Barou koji je osumnjičen za silovanje maloljetnice u Mostaru pušten je iz pritvora uz mjere zabrane i napuštanja boravišta u BiH, potvrđeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije za Hercegovina.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je rješenjem Županijskog suda u Mostaru, osumnjičenom, državljaninu Obale Bjelokosti B. S. J. (2003.), a koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Silovanje“ iz čl. 203. st. 5. u vezi sa st. 1.  Kaznenog zakona Federacije BiH, ukinut pritvor i istovremeno izrečene mjere zabrane i to zabrana napuštanje mjesta boravišta u BiH i zabrana putovanja, bez prethodnog odobrenja suda izuzev ukoliko ga napušta da bi se pojavio pred sudom, koje će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude, a ako mu bude izrečena kazna zatvora najduže do upućivanja na izdržavanje kazne, kao i dodatna mjera naređeno je oduzimanje putne isprave-putovnice, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja drugih osobnih dokumenata za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine".

Mora se i javljati policiji.

"Također, navedenim rješenjem suda osumnjičenom je naređeno javljanje u Policijskoj stanici Mostar, svaki ponedjeljak do 10:00 sati, sve dok traju mjere zabrane. Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar i Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ i dalje poduzimaju istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", rekli su nam iz Tužiteljstva HNŽ.

Stephane Barou priljučio se u ponedjeljak ponovno treninzima Veleža.

"On po zakonu mora ostati kod nas i trenirati do kraja istrage. Ukoliko se dokaže da je nevin on će sigurno ići s kontra tužbom, ukoliko bude kriv klub automatski raskida s njim", rekli su iz Veleža za Hercegovina.info.

Vezani članci