NEVIĐENO LICEMJERJE Donio je oslobađajuću presudu, pa obitelji Memić poručio da "ne gube nadu"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Tročlano Sudsko vijeće Suda BiH u sastavu; Branko Perić, Nenad Šeleda i Izo Tankić, izreklo je danas presudu kojom su Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobođeni optužbi da su kao članovi organizirane kriminalne grupe prikrivali dokaze ubojstvu Dženana Memića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda je to koja je danas izazvala niz reakcija diljem Bosne i Hercegovine i nakon koje će brojni po tko zna koji put izgubiti vjeru u bh. pravosuđe.

Da stvar bude još bolnija po obitelj Memić koja traži pravdu već sedam godina, sudac Branko Perić išao ih je "utješiti" obraćanjem u kojem je rekao da "budu uporni".

"Gospodine Memiću. Vjerujem da je ovo za vas težak i stresan postupak. Nemojte gubiti nadu. Vaša borba za istinu i pravdu nije samo vaša. Nikada više nisu potrebnije bile sigurnost i vladavina pravde i prava. Nemojte dozvoliti da se nesrećom manipulira i čini mi se da se to ponekad radi. Iz tragedije Memića ne bi trebale nastajati druge nesreće. Bilo je dosta nekorektnog medijskog izvještavanja kojim se namjerno ili nesvjesno kompromitirao sud i oštećeni. Sve to obeshrabruje sud", poručio Perić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Njegovo obraćanje otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić kao i njegova kćer Arijana Memići nisu ni željeli slušati već su napustili sudnicu, a Arijana Memić se obratila sucu Periću.

Ima jedan pravedni sudac i pred njega ćemo i vi i mi. Bogom se kunemo da neće ostati na ovom. Bit će pravde za Dženana. Niste pravedni i časni. Sram vas bilo", kazala je Arijana Memić.

Vezani članci