'NE' TEGELTIJINOJ ODLUCI Ministar Toni Kraljević zaustavio raspodjelu prihoda zbog nedovršene metodologije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) održao je jučer u Sarajevu redovnu sjednicu na kojoj nisu usvojene odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine u ukupnom iznosu oko 218 milijuna KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv usvajanja ovih odluka glasovao je ministar financija Federacije BiH Toni Kraljević koji je naglasio da je neophodno sačekati izradu metodologije o konačnoj raspodjeli prihoda od putarine.

Prema predloženim odlukama, raspodjelu ukupno 217.962.162, 60 KM trebala je izvršiti Uprava za neizravno oporezivanje prema postocima iz Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, tako da bi Federaciji BiH pripalo 128.597.675,93 KM, Republici Srpskoj 85.005.243,41 KM i  Brčko Distriktu 4. 359.243,25 KM, priopćeno je iz ureda predsjedatelja Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje.

Na jučerašnjoj sjednici prestao je i mandat predsjedatelju Upravnog odbora Zoranu Tegeltije koji više ne obavlja dužnost ministra financija i trezora BiH.

Vezani članci