Nakon „drage vijesti“ koju mu je priopćio Dodik u Banja Luci, Radončić uputio sućut Tihiću!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...za buduće razgovore o bilo kom pitanju, kao ni butmirski i travanjski paketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Svi budući razgovori moraju kretati od naše pretpostavke da se može uspostaviti konsenzus, naglasio je Dodik nakon nenajavljenog sastanka s Radončićem u Banja Luci.

Dodik je naglasio da su se ove dvije stranke suglasile da na razini BiH treba što prije formirati vlast koja bi mogla započeti stabilno i brzo rješavanje otvorenih pitanja kao što su državna imovina, popis stanovništva, prilagođavanje Ustava BiH odluci Suda u Strazbourgu.

- Uvjereni smo da je to moguće i namjeravamo da razgovore o tome nastavimo, rekao je Dodik i potvrdio da će razgovarati i s ostalim strankama.

On je istakao da je Savez za bolju budućnost BiH postigao ozbiljan i važan rezultat na izborima, te da je današnji sastanak nastavak konsultacija njega i Radončića u vezi s političkim zbivanjima i mogućim razvojem u okviru BiH.

Radončić je rekao da "sa zadovoljstvom može konstatirati da je nakon njihovog razgovora sa SDP-om odbačen prudski dogovor", dodajući da Savez za bolju budućnost o tom pitanju ima iste stavove kao i Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naglasio da je Prudski sporazum za njegovu stranku "bio takav dokument koji omogućava potpunu stabilnost RS, a uništava FBiH".

- Zato danas s radošću mogu reći da mi je ova vijest draga, a Sulejmanu Tihiću, kao kreatoru "Pruda", izjavljujem sućut, rekao je Radončić.

On je dodao da je razgovor s Dodikom protekao u najboljem interesu što bržeg konstituiranja vlasti na razini BiH i pravljenja takve parlamentarne većine koja će omogućiti ekonomski i svaki drugi razvoj BiH.

Srna

Vezani članci