FOTO  Na ovom mjestu u Međugorju pravit će se odličan sportsko-rekreacijski centar

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Urbanistički plan Međugorja između ostalog predviđa u Međugorju kao urbanom naselju i gradnju objekata sportsko rekreacijske namjene. Takvi objekti znatno obogaćuju život u urbanim naseljima posebno u onim preizgrađenim i predstavljaju prave oaze za druženje i zabavu što je inače veliki nedostatak u mnogim urbanim naseljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već duži niz godina intencija Vijeća mjesne zajednice Međugorje jeste uređenje takvih površina i puno pažnje smo posvetili stvaranju novih površina koje će dati ljepšu sliku našem mjestu. Zato smo već ranije građevinskoj službi uputili zahtjev da se ugradi u Urbanistički plan javna površina od cca par tisuća kvadrata u 'Dojnjoj mali', za koju smo već izradili idejni projekt te za površine na 'Ćorkovom docu' i borovoj šumi na Krstinama", kažu iz MZ Međugorje.

Gradnja ovog sportsko rekreacijskog i zabavnog centra biti će na lokaciji starog igrališta Sivrići koje se nalazi na jednom dijelu parcele, dok se na drugom nalazi nisko i visoko raslinje.

Sportski centar Međugorje

Površina je to od cca 8000 metara četvornih. Projekt je pokrenut na inicijativu mještana i članova Vijeća mjesne zajednice.

"Ovaj projekt planiramo realizirati kroz duži period u više faza ovisno o financijskim sredstvima kroz razne natječaje za dodjelu sredstava. Cijeli projekt trebao bi koštati oko 500.000 maraka", rekli su nam iz MZ Međugorje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirano uređenje javne površine pružit će kvalitetnije estetsko-funkcionalno okruženje, a koje odgovara potrebama mještana i posjetitelja. Kako kažu iz MZ Međugorje, cilj zahvata je ponuditi nove javne sadržaje koji nedostaju, a potrebni su radi dizanja kvalitete života u Međugorju. 

Projekt tako obuhvaća:

-Centralni višenamjenski trg čiji će plato djelomično biti natkriven, a na kojem će se nalaziti zona sa slastičarnom i kafićem, ali i fontana

-Popločanu šetnicu

-Zone sa sportsko-rekreacijskim sadržajem (boćalište, basket igralište, malonogometno igralište s tribinama, prostor za stolni tenis te fitnes na otvorenom)

-Parking prostor koji je u Međugorju deficitaran

Vezani članci