MOŽETE MISLITI Mjere sigurnosti u BiH podignute na višu razinu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini podigle su razinu pozornosti u svjetlu prijetnji od terorističkih napada od kojih strahuje Europa, a uslijed bojazni od prelijevanja krize s Bliskog istoka. Ovo je za N1 izjavio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidite što se događa u Francuskoj, što se događa i u Austriji da je isto digla nivo opasnosti od terorizma na veći stupanj, ono što mogu kazati jest da je u ovom trenutku sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini dobra”, rekao je Nešić.

On je istaknuo kako sigurnosne agencije u zemlji uspješno izvršavaju svoje redovne zadatke, te da očekuje da tako i ostane.

“Pratimo događaje kako u regiji tako i u svijetu i očekujemo da nas nijedan događaj neće iznenaditi”, rekao je.

Podsjetimo, zbog opasnosti od terorizma u Francuskoj je evakuirano osam aerodroma, sve nakon dojava o bombama koje je navodno uputio ISIS. Stupanj upozorenja na opasnost od terorističkog napada u Austriji je podignut s trećeg na četvrti stupanj. Zbog opasnosti od terorizma Italija će uvesti unutarnje kontrole na granici sa Slovenijom, a prema saznanjima N1 isti potez povući će i Slovenija na granici s Hrvatskom i Mađarskom.

Vezani članci